5 voordelen van het inhuren van AbelTalenten

De vraag naar personeel bij gemeenten en provincies is groot, maar het is momenteel erg lastig om vacatures te vervullen. Daarbij komt dat er een toenemend aantal digitale basiswerkzaamheden aan het takenpakket is toegevoegd als gevolg van automatisering en informatisering. Deze basiswerkzaamheden worden in veel gevallen door overgekwalificeerde medewerkers uitgevoerd. Dit resulteert in een inefficiënte inzet van kostbare tijd en een oplopend capaciteitsprobleem.

Voor dit capaciteitsprobleem biedt AbelTalent een passende oplossing. Specifieke, taakgerichte inhuur van AbelTalenten is een effectieve werkwijze om het capaciteitsprobleem aan te pakken, zodat gespecialiseerde medewerkers weer aan hun kerntaken toekomen.

Als opdrachtgever kun je op verschillende niveaus profiteren van de inzet van onze AbelTalenten.

1. Specifieke expertise en frisse blik

AbelTalent voorziet in professionals met specifieke kennis en ervaring van de fysieke leefomgeving. Je kunt profiteren van de expertise van deze getalenteerde individuen. Daarbij onze AbelTalenten vaak verschillende ervaringen en achtergronden met zich mee, wat leidt tot innovatie en verbetering van processen.

2. Flexibiliteit en capaciteit

Het inhuren van talent via AbelTalent biedt de flexibiliteit om snel aan veranderende behoeften te voldoen. Of het nu gaat om tijdelijke projecten, seizoensgebonden pieken of specifieke competenties, AbelTalent kan snel en efficiënt voorzien in inzetbare professionals die basiswerkzaamheden naadloos oppakken. AbelTalent kan zowel projecten uit handen nemen om data op orde te krijgen als talenten leveren die jouw team kunnen versterken.

Wij leiden onervaren talent op en maken ze startklaar voor de fysieke leefomgeving. Dit doen wij in combinatie met in huis projecten waardoor we in een korte tijd hele relevante ervaring bieden. Op deze manier versnellen wij ervaring.
Astrid Leermakers, Operationeel Manager

3. Kwaliteitsborging

AbelTalent voert een grondige screening uit bij het selecteren van talenten. Niet alleen toetsen wij onze trainees op hun inhoudelijke kennis, ook op communicatieve, sociale en commerciële vaardigheden. In ons traineeship diepen zij hun kennis uit en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Opdrachtgevers profiteren van hooggekwalificeerde professionals die wij zorgvuldig selecteren op basis van vaardigheden en ervaring, waardoor de kwaliteit van het werk gewaarborgd is.

Bij AbelTalent leiden wij onze talenten intern op door middel van een traineeship binnen het werkveld van de fysieke leefomgeving. In dit traineeship van 6 maanden krijgen onze talenten vakinhoudelijke trainingen en 1-op-1 coaching van professionals. Op deze manier brengen we de trainees specifieke kwaliteiten en up-to-date kennis bij die essentieel is om impact te kunnen maken in de fysieke leefomgeving. Tegelijkertijd doen onze AbelTalenten passende praktijkervaring op door middel van het uitvoeren van opdrachten van externe opdrachtgevers. Deze opdrachten zijn altijd uit de praktijk – waardoor AbelTalenten daadwerkelijk bijdragen aan reële en actuele vraagstukken, waar je als opdrachtgever direct profijt van hebt.

4. Kostenbeheersing

Het inhuren van talent via AbelTalenten is enorm kosteneffectief. Als opdrachtgever heb je geen wervingskosten, geen trainingskosten en administratieve lasten, omdat AbelTalent deze aspecten voor haar rekening neemt. Hierdoor houd je de totale kosten beter beheersbaar.

5. Netwerken en samenwerking

AbelTalent beschikt over een uitgebreid netwerk van professionals in de fysieke leefomgeving. Door met AbelTalenten samen te werken, krijg je als opdrachtgever toegang tot een breed scala aan vaardigheden en kun je deze talenten inzetten om complexe uitdagingen aan te gaan.

De oplossing voor je capaciteitsvraagstuk

Bij gemeenten en provincies ligt de nadruk vaak op moeilijk invulbare seniorfuncties, waarvoor de nodige werkervaring is vereist. Er kan een flinke slag in efficiëntie worden gemaakt als er specifieke basistaken worden uitbesteed. Op deze manier kan de senior medewerker zijn kerntaken vervullen en kan AbelTalent voorzien in extra capaciteit op basistaken. Wij kunnen zowel gehele projecten oppakken als capaciteit leveren.

AbelTalent ondersteunt je tijdens het gehele proces: van de selectie van beschikbare talenten tot een effectieve samenwerking tot en met de oplevering van kwalitatief hoogwaardige output.

Heb je een urgent capaciteitsvraagstuk binnen de organisatie? Heb je een specifieke opdracht, maar niet de capaciteit voor de uitvoering? Neem contact op met Fatih Eroglu om de mogelijkheden te bespreken om AbelTalent in te zetten voor jouw organisatie.

Wil je meer lezen over hoe je jouw capaciteitsvraagstuk kunt oplossen? Download dan onze whitepaper ‘Zo pak je als moderne teamleider het personeelstekort aan’.

Zo pakt de moderne teamleider het personeelstekort aan

Download Whitepaper