Wat maakt ons talent onderscheidend?

Intern opleidingsproject maakt AbelTalent bijzonder

Als je rondkijkt op de website van AbelTalent vind je voorbeelden van projecten die we hebben gedaan, vacatures en toelichtingen van hoe we bij verschillende organisaties data op orde kunnen brengen. Maar wat maakt ons nou anders ten opzichte van anderen in de markt? Wat is nou écht de toegevoegde waarde van AbelTalent? Het antwoord op deze vraag: de voortdurende focus op interne opleiding en begeleiding.

CCSI-profiel

Bij de start van een talent binnen onze organisatie, zien wij er altijd op toe dat deze de juiste competenties bezit. Dit doen we door te toetsen of zij ‘CCSI’ zijn; commercieel, communicatief, initiatierijk en sociaal. Daarna gaan zij een intensief opleidingstraject in.
Ze worden meegenomen in de werkvelden binnen de fysieke leefomgeving en de ontwikkelingen in de markt die vragen om data die ten alle tijden goed op orde, goed toegankelijk en volledig is. We trainen onze collega’s on the job op de inhoud en blijven actief trainingen verzorgen gericht op het verder ontwikkelen en versterken van hun vaardigheden en competenties. Collega’s hebben vanaf hun eerste werkweek al een interne coach die actief betrokken is en ze begeleidt bij hun professionele ontwikkeling. We zien dat doordat we zoveel aandacht hebben voor de ontwikkeling van onze collega’s, dit een positief effect heeft op het resultaat van onze werkzaamheden. Doordat we medewerkers tijdens de werkzaamheden uitdagen om bijvoorbeeld kritisch te zijn naar hun eigen werk en dat van collega’s, kunnen we goede kwaliteit bieden aan onze opdrachtgevers binnen de projecten die we voor hen uitvoeren en kunnen zij weer vooruit nadat de data in hun systemen weer op orde is gebracht.

Capaciteitsoplossing

Is je opgevallen dat AbelTalent ook door middel van een detachering een capaciteitsoplossing kan bieden? Dat klopt, AbelTalent detacheert haar medewerkers nadat ze door onszelf intern zijn opgeleid op onze projecten. Het detacheren van onze collega’s is geen doel op zich, maar is een resultante van onze opleiding.

Tijdens het opleidingstraject van AbelTalent, leren onze talenten de verschillen te herkennen van verschillende type organisaties. Bijvoorbeeld het verschil in werkwijze en benaderingswijze ten aanzien van een specifiek werkveld binnen de fysieke leefomgeving. Dit ervaren onze opdrachtgever als enorm relevant als ze een vervolguitdaging aan gaan.

Onze talenten zijn vooraan begonnen en zullen gaandeweg de tijd behoefte krijgen aan nieuwe uitdagingen en zich inhoudelijk verder willen ontwikkelen dan dat op de dataprojecten bij AbelTalent intern mogelijk is. Zo kunnen ze dus op basis van hun eerste ervaringen heel bewust een keuze voor een vervolgstap in hun carrière maken. Door op een opdracht, aangestuurd door de opdrachtgever, aan de slag te gaan, kunnen ze daar verder met het versnellen van hun ervaring.

Passend talent

Omdat we onze opdrachtgevers vanuit de projectwerkzaamheden vaak al zo goed hebben leren kennen, kunnen we een goede inschatting maken van welk AbelTalent goed bij ze past voor de werkzaamheden die onder aansturing van de opdrachtgever plaatsvinden. In de praktijk merken we daarom dat onze opdrachtgevers vaak de wens uitspreken om onze talenten uiteindelijk vast in dienst te nemen. En hiervoor geldt dat zowel de opdrachtgever als onze collega weten wat ze kunnen verwachten en zo heel bewust kunnen kiezen. Succes gegarandeerd!

Wat maakt ons talent onderscheidend?

  • Wij hebben slimme, talentvolle collega’s met een sterke inhoudelijke basis en goede ontwikkeling van vaardigheden;
  • Door inzet van ons talent is er sprake van hoge kwaliteit van data in systemen van opdrachtgevers. Ons talent weet écht waar ze mee bezig zijn!