Talent voor aansturing

Marco Quanjer

m.quanjer@abeltalent.nl
In de afgelopen 25 jaar heb ik het pad bewandeld van accountmanagement, operationeel management naar strategisch management. Mijn ambitie is om mensen anders te laten kijken naar hun issues/problemen. Oplossingen zijn divers en vaak ook out-of-the-box te vinden. Sinds 2010 heb ik AbelTalent mede opgezet en gebouwd naar een toekomst vaste en duurzame waarde binnen de fysieke leefomgeving. Het zien en ontdekken van manieren om dit met een talentvolle groep mensen op te pakken, blijft magistraal. Op het gebied van strategisch partnership gekoppeld aan sterk financieel inzicht en een meer dan sterke kennis van recruitment van jong talent, ben ik altijd op zoek naar lering en vermaak. Het verbinden van mensen en bedrijven om uiteindelijk tot partnership te kunnen groeien, is mijn resultaat met altijd de medewerking van mijn collega’s!

Talent voor aansturing

Ralph Vis

r.vis@abeltalent.nl
Als vis ben ik natuurlijk dol op activiteiten met water, van stomend heet tot ijskoud. Ik heb chemie gestudeerd, maar dat was al vorige eeuw. Processen, projecten en chemie tussen mensen loopt als een rode draad door mijn carrière. In 2010 hebben Marco Quanjer en ik EcoSelect overgenomen, in 2018 hebben we de naam veranderd in AbelTalent.

Talent voor de strategie

Marco Holsappel

m.holsappel@abeltalent.nl
Als ervaren overheidsprofessional ben ik in 2022 aan boord van AbelTalent gekomen. Mijn persoonlijke drijfveren als; resultaten boeken, waarde toevoegen en de goede dingen doen vormen een perfecte match met AbelTalent. Vanuit mijn kennis en expertise van het fysieke domein en organiseren draag ik als manager bij aan het optimaal functioneren van AbelTalent. Daarbij begrijp ik de vraagstukken van onze klanten vanuit eigen ervaring en kunnen we samen tot de beste oplossingen komen.

Talent voor de operatie

Astrid Leermakers

a.leermakers@abeltalent.nl
Binnen AbelTalent heb ik een flink carrièrepad doorlopen. Vanuit mijn rol van projectmedewerker ben ik doorgegroeid naar projectleider en uiteindelijk naar teamcoach. Inmiddels ben ik als operationeel manager verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de organisatie. Dat wil zeggen dat ik me samen met de teamcoaches vooral bezig houdt het verbeteren en optimaliseren van onze operatie om te borgen dat we onze organisatiedoelstellingen behalen. Daarnaast ga ik veel naar klanten om nieuwe opdrachten te scoren en mooie samenwerkingen op te bouwen

Talent voor commercie

Emilie Mol

e.mol@abeltalent.nl
Ik ben begonnen als campusrecruiter bij AbelTalent waar ik veel heb ontdekt over onze organisatie en de mensen die wij doorlopend zoeken. Hierna ben ik doorgegroeid naar de rol van teamcoach van de Commerciële Cirkel waar ik enorm veel plezier uithaal. Daarnaast is de professionele ontwikkeling van mijn collega’s ook erg belangrijk en kijk ik samen met hen welke doelstellingen ze voor zichzelf willen bereiken binnen AbelTalent. Dit is iets waar ik veel energie van krijg.

Talent voor mensen

Laura Rijpkema

l.rijpkema@abeltalent.nl
Niet geboren wél getogen in het gezellige Hoogland. Een klein dorpje bij de mooie stad Amersfoort waar ik ook graag kom. Ik ben een echt mensenmens en houd van gezelligheid. Ik ben trotse moeder van 2 jonge kinderen en probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen wat erin zit. Binnen AbelTalent ben ik verantwoordelijk voor HR, ik heb hiervoor al in meerdere “keukens” mogen kijken nadat ik mijn studie HRM heb afgerond. Maar bij AbelTalent werk ik met veel jonge en ambitieuze collega’s waardoor ik continu groei en dat vind ik erg belangrijk in mijn loopbaan. Daarnaast is het ook erg gezellig en hard werken waardoor ik altijd met energie mijn werkdag afsluit.

Talent voor mensen

Niels Borgonjen

n.borgonjen@abeltalent.nl
Een enthousiast koffiedrinker die graag boeken leest, muziek maakt en graag nieuwe plekken ontdekt. Nieuwsgierig naar de kleine dingen in het leven en daarom een goede aanvulling op een pubquiz-team voor de random feitjes. Bij AbelTalent ben ik vooral bezig met de personeelszaken en de instroom van nieuwe talenten. Daarom spreek ik veel met mensen en dat is ook iets wat ik heel graag doe. Mocht je een keer zin hebben aan een kennismaking of gesprek met een kop koffie, dan hoor ik het graag!

Talent voor doorgroeien

Saskia Krabben

s.krabben@abeltalent.nl
Door snelle groei van AbelTalent was er ruimte vrij voor een nieuwe Recruitment Consultant, een functie die ik maar al te graag wil opvullen! In mijn vrije tijd ben ik wat creatief bezig, rommel wel eens wat in mijn tuintje en ben ik graag in het gezelschap van mijn familie en vrienden. Wonen doe ik op de prachtige Utrechtse Heuvelrug waar ik vanuit mijn achtertuin de mooie natuur in wandel. In mijn functie houd ik mij onder andere bezig met het doorstromen van onze projectmedewerkers naar een voor hun interessante functie bij één van onze opdrachtgevers binnen de fysieke leefomgeving. Gedurende hun werkzaamheden begeleid ik ze als fieldmanager. Daarbij draag ik mijn steentje bij aan onderhoud en het uitbreiden van onze klantrelaties!

Talent voor instroom

Daniël Zomer

d.zomer@abeltalent.nl
Ik ben echt een gezelligheidsmens die houdt van een babbeltje. In mijn vrije tijd ben ik bezig met sport en tekenen. Bij AbelTalent ben ik actief als Talent Consultant, ik zorg voor de in- en doorstroom en ga opzoek naar nieuwe werknemers die deel willen uitmaken van dit prachtige bedrijf. Naast het 4 dagen werken volg ik ook nog een opleiding (junior) Accountmanager.

Talent voor communicatie

Esther Zandberg

e.zandberg@abeltalent.nl
Ik ben een creatieve marketing – en communicatiemedewerker met oog voor kansen. Het liefst ben ik met van alles bezig, van teksten schrijven tot video’s editen. Precies de uitdagingen waar ik me bij AbelTalent in kan vastbijten! Als marketing- en communicatiemedewerker ben ik verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie; van het intranet, naar nieuwsbrieven tot social media en evenementen!

Talent voor projecten

Maarten Steenhuis

m.steenhuis@abeltalent.nl
Ik ben geboren en getogen in het mooie Twente. In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig. Ik volleybal, ga naar de sportschool en ga vaak een stuk wandelen. Daarnaast speel ik graag spelletjes, brouw ik bier met vrienden en kijk ik uiteraard graag een serietje. Na mijn studie milieuwetenschappen ben ik aan de slag gegaan bij AbelTalent. In eerst instantie vooral om werkervaring op te doen om daarna door te kunnen stromen. Maar na een half jaar binnen deze organisatie merkte ik dat ik het dusdanig leuk vond dat ik heb besloten om intern door te groeien tot projectleider. Iets dat me ontzettend goed bevalt!

Talent voor projecten

Iris Flamand

i.flamand@abeltalent.nl
Ik ben geboren en getogen in Zuid-Limburg en ben daarna verhuisd naar Wageningen om Milieuwetenschappen te studeren. Ik specialiseerde mij in duurzaam landgebruik en sinds april 2021 kon ik aan de slag bij AbelTalent. Ik ben van nature initiatiefrijk en creatief en ik probeer dat door middel van ‘zakelijk tekenen’ in mijn dagelijkse professionele werkzaamheden toe te passen. Bij AbelTalent ben ik verantwoordelijk voor procesbegeleidings- en invoerprojecten. Als projectleider is het mijn taak om projecten te werven, de klantenrelaties op te bouwen en te onderhouden en voor een goede uitvoering van het project te zorgen, zoals de kwaliteitscontrole. Omdat we holacratisch werken, zijn wij projectleiders ook verantwoordelijk voor het goedkeuren van de gemaakte uren en de facturatie en evaluatie achteraf.

Talent voor projecten

Niels Kooistra

n.kooistra@abeltalent.nl
Na mijn bachelor Aardrijkskunde en master International Development, ben ik aan de slag gegaan bij AbelTalent. Ik ben veel te vinden in de boulderhal of op mijn racefiets. In de vakanties ben ik terug te vinden in de Alpen om (zonder Abelraket weliswaar) naar grote hoogte te stijgen. Als projectleider hou ik me graag bezig met de sociale kant van de projecten en ben ik doorlopend bezig de diversiteit te ontdekken van wat de fysieke leefomgeving allemaal te bieden heeft!

Talent voor projecten

Celine Broers

c.broers@abeltalent.nl
Bij Abeltalent heb ik een groeipad doorgemaakt van projectmedewerker tot projectleider. Binnen AbelTalent houd ik me vooral bezig met invoerprojecten en het schrijven van vooronderzoeken én ben ik verantwoordelijk voor de wekelijkse planning van onze interne medewerkers.

Talent voor projecten

Robbert Kowalzcyk

r.kowalzcyk@abeltalent.nl
Tijdens mijn studies Sociale Geografie & Planologie en International Development Studies heb ik het geluk gehad veel te kunnen reizen waardoor mijn interesse voor andere landen en culturen is opgebloeid. Zo heb ik enige tijd in Zweden en Vietnam kunnen wonen wat een enorm toffe ervaring was. Bij Abeltalent ben ik aanvankelijk begonnen met het schrijven van vooronderzoeken, inmiddels ben ik al enige tijd werkzaam als projectleider. Hier houd ik mij bezig met het aansturen van projecten, het onderhouden van contact met de klant en het opzetten van nieuwe projecten.

Talent voor projecten

Lotte Zuurendonk

l.zuurendonk@abeltalent.nl
Als sociaalwetenschapper heb ik net een andere achtergrond dan de meesten bij AbelTalent. Toch voel ik me hier als een vis in het water. Ik ben gedreven, communicatief vaardig, sociaal en analytisch. In mijn vrije tijd kan je me in mijn tuin vinden, het liefst met een goed boek. Bij AbelTalent vervul ik met veel plezier de rol van Projectleider. Hierbij gebruik ik mijn brede scala aan soft skills om me in te zetten voor een duurzame leefomgeving samen met het team. Daarnaast houdt ik me graag met van alles bezig binnen het bedrijf – van recruitment tot projectbegeleiding, mijn interesses zijn erg breed. Mijn enthousiasme hoop ik dan ook over te dragen naar de projectmedewerkers.