Bas Koene – Adviseur Bodem RHDHV

“De projecten en de klanten zijn heel divers en daarmee is het werk erg leuk”

In mei van 2022 begon Bas Koene als projectmedewerker bij AbelTalent. Met een recent behaalde diploma Earth, Life & Climate, was hij enthousiast om aan het werk te gaan binnen het werkveld fysieke leefomgeving. In zijn tijd bij AbelTalent werkte hij onder andere op projecten voor Aelmans, ODRU, OMWB. Met een hoop ervaring op zak, startte hij vervolgens als junior adviseur bodem bij RHDV.  Hij vertelt over dit proces van in tot doorstroom:

Per 1 augustus 2022 ben ik bij Royal HaskoningDHV begonnen als junior adviseur bodem voor de industrie. Voorafgaand heb ik een kleine drie maanden intern gezeten bij AbelTalent. Ik begon bij AbelTalent met het doel om snel door te stromen op opdracht. Ik had al heel snel een kans aangeboden gekregen, maar die paste toch niet helemaal. Samen hebben we toen verder gekeken en zodoende kwamen we bij RHDHV uit.

Bodem en bodembeheer

Gedurende mijn tijd intern bij AbelTalent heb ik in deze korte periode kennis gemaakt met het vakgebied bodem en bodembeheer. Ik heb daarbij op een hands-on manier snel veel bodemrichtlijnen en kennis eigen gemaakt, die nu uiterst van pas komt in mijn rol bij RHDHV als junior bodemadviseur. Hoewel de opdrachten bij AbelTalent iets eenduidiger zijn en net een andere toepassing hebben binnen de bodemwereld, is het wettelijk kader en de theorie hetzelfde en dus uiterst relevant. Ook het projectmatige werken bij AbelTalent is erg nuttig voor mijn nieuwe functie.

Maatschappelijk relevant

Bij RHDHV heb ik nu de uitdaging gevonden die ik vanaf het einde van mijn studie verlangde. Ik heb een nieuw werkveld om te doorgronden (pun not intended) en ben op een zeer maatschappelijk relevante manier bezig. Ik werk met collega’s die ontzettend veel ervaring hebben binnen het vak en dat werkt inspirerend. De projecten en de klanten zijn heel divers en daarmee is het werk erg leuk.