Jouw ambitie wordt werkelijkheid

Met ons traineeship stomen we je in twee jaar tijd als Adviseur Milieu

Je hebt je diploma in de pocket, staat in de startblokken om de wereld te verbeteren en vindt dan ook dat je die gave functie van milieuadviseur prima aankan. Toch word je steeds afgewezen met de reden ‘te onervaren’. Zucht…

Bij AbelTalent begrijpen we jou. En helpen we je. Met ons traineeship stomen we je in twee jaar tijd klaar voor het echte werk. We leren je de vaardigheden die je nodig hebt als toekomstig Adviseur Milieu. Nog even geduld en je bent er klaar voor. Vragen ze een paar jaar ervaring? Dan kunnen ze die krijgen!

Brains & skills please

Afgestudeerd op wo-/hbo-niveau in de richting van biologie, aardrijkskunde, civiele techniek of weg- en waterbouw ben je dag in dag uit bezig met onze fysieke leefomgeving. Woorden als duurzaamheid, klimaatadaptatie en ecologie zitten in jouw standaard vocabulaire. Met dat gevraagde werk- en denkniveau en je drive om onze aardbol een beetje mooier te maken, zit het dus wel goed. Nu die gevraagde praktijkkennis en vaardigheden nog.

Je taken als Adviseur Milieu

In de vacatures die je voorbij ziet komen, staat dat je de milieuwetgeving en milieuvoorwaarden goed moet kennen. Je moet weten welke stappen je neemt in het traject van milieu-, omgevings- en bouwvergunningen. Plannen van aanpak maken en implementeren? Anticiperen op afwijkingen, milieucontroles uitvoeren en toezicht houden op asbestloop en bodem- of grondstromen? De markt verwacht van je dat je dit allemaal kunt, zodat je bedrijven en overheden breed kunt adviseren op milieugebied. En dus wil je deze vaardigheden allemaal leren. Zo snel mogelijk als het even kan.

Groeien in ons traineeship

Kom je bij ons in dienst, dan ga je direct aan de slag in het werkveld. Om over twee jaar te kunnen zeggen dat je ervaring hebt met vergunningverlening, de Omgevingswet en andere relevante wet- en regelgeving bij milieuvraagstukken, laten we je kennismaken met vele thema’s. Je doet kennis op van de Wet Bodembescherming en Besluit Bodemkwaliteit, om maar eens wat te noemen. Dit alles in de vorm van een leerzaam traineeship, waarbij je data op orde brengt bij onze opdrachtgevers. Vanaf dag één voeg je iets positiefs toe aan de maatschappij en zet je je in voor een betere en duurzame wereld. Geloof ons, dat voelt goed.

Opstapje naar een vaste baan?

Mogelijke klanten waar je komt te werken zijn TAUW, Omgevingsdiensten en Overheden zoals het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en het Ministerie van Rijkswaterstaat. Zie ons traineeship als een leerzame investering in je carrière, die op korte termijn al resultaat oplevert. Wie weet wil je nog jaren her en der gedetacheerd blijven, wie weet ga je na een paar jaar wel in vaste dienst bij een opdrachtgever.

Soft skills van een milieuadviseur

Naast ervaring opdoen met de taken van een Adviseur Milieu en het leren vertalen van de regels naar de milieueisen voor specifieke klanten en projecten, doe je als trainee bij AbelTalent méér. In het traineeship besteden we ook aandacht aan het trainen van soft skills. Competenties als communiceren, plannen en samenwerken zijn namelijk zeker zo belangrijk als je een goede milieuadviseur wilt worden. Samen met collega-starters oefen je in praktijksituaties. Dus stuit je over een jaar of wat op de vacaturetekst ‘wij zoeken een sterke, verantwoordelijke en zelfstandige teamworker die iedere klant overtuigt’, dan kun jij zonder aarzelen solliciteren.

Gericht keuzes maken met coaching

Twijfel je nog of je na je studie ontwikkelingswerk in Guatemala wilt doen of meteen hier in Nederland aan de slag wilt? Ook hierin kunnen we je volgen. Gedurende het traject helpen, trainen en coachen we je, zodat je straks écht helder hebt wat je wilt. Want eerlijk is eerlijk, je zou van minder keuzestress krijgen. Samengevat is ons traineeship de ideale opstap richting een toekomst als Adviseur Milieu. We helpen je het grote plaatje helder te krijgen, door tegelijkertijd onze opdrachtgevers aan kwalitatieve data te helpen en jou aan meer ervaring en inzicht.

Wij investeren in jou. Jij ook in jezelf?