Jouw ambitie wordt werkelijkheid

Met ons traineeship stomen we je in twee jaar tijd klaar als Adviseur Ruimtelijke Ordening

Je hebt je diploma in de richting van civiele techniek, hydrologie of water-/duurzaamheidsmanagement gehaald en je vingers jeuken om aan de slag te gaan. Die vacature van Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling smeekte dan ook om een goede sollicitatiebrief van jouw kant! Teleurgesteld las je echter de afwijzingsmail. De reden? Je moet eerst maar eens een paar jaar ervaring opdoen…

Bij AbelTalent snappen we dat je hiervan baalt. En helpen we je aan die gevraagde ervaring. We bieden jou en ander startend talent een traineeship aan, waarbij je in twee jaar tijd alle gewenste kennis en vaardigheden opdoet. Hoe optimaliseren we de afvalwaterketen? Wat doe je precies als je doet aan actief vergunningenmanagement? Als Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling in wording komen alle relevante onderwerpen voorbij.

Hart voor de natuur

Als voormalig wo-/hbo-student in een ‘groene’ richting heb je een missie: onze aarde zo mooi en gezond mogelijk houden. Of beter gezegd máken. Grote kans dat er op jouw balkon of in je tuin lekker veel planten en bloemen te vinden zijn en dat je je afval al járen braaf scheidt. Hoe dan ook, jouw ambitie het klimaat te verbeteren matcht perfect met die van de overheid. Je hebt alleen nog even die verdraaide werkervaring nodig.

Je taken als Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling

Zoals de vacatureteksten ook zeggen, geef je advies als adviseur Ruimtelijke Ordening en denk je mee over de klimaat- en inrichtingsuitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Je analyseert en stelt overzichten op, ondersteunt bij processen om data op orde te krijgen en denkt na over hoe we bestaande processen en ketens kunnen verbeteren. Hierbij gebruik je informatiesystemen, hydrodynamische rekenmodellen, data science én je gezond verstand. Of je nu bezig bent met de vervangingsopgave van de riolering of kansen in kaart brengt op het gebied van watercompensatie, ontharding of vergroening; het is steeds weer de uitdaging om de vertaalslag te maken tussen beleid, planvorming en uitvoering.

Groeien in ons traineeship

Dat klinkt als de ideale baan voor jou. Het is dan ook de hoogste tijd dat je je deze taken van een adviseur RO eigen gaat maken! Eenmaal bij ons in dienst als trainee stap je in de wereld van vergunningeninventarisatie, klimaatadaptatie, stedelijk waterbeheer, riolering en natuurvriendelijke inrichting. Je doet kennis op van relevante wet- en regelgeving, zodat je de juiste bagage op zak hebt om op strategisch en tactisch niveau te opereren en deel te nemen aan gebieds- en projectteams. Vanaf je allereerste werkdag doe je zinvol en nuttig werk. En je takenpakket wordt steeds een beetje breder.

Basis voor je toekomst

Een voorbeeld van een opdrachtgever waar je komt te werken is een landelijk, regionaal of lokaal overheidsorgaan zoals een ministerie, gemeente of provincie. Ons traineeship is een investering in de rest van je carrière en je leert elke dag nieuwe dingen. Terwijl je je bezighoudt met het verhogen van de datakwaliteit, kom je met allerlei thema’s in aanraking. Sommige trainees die je voorgingen, traden na een tijd in dienst bij een van onze opdrachtgevers. Andere trainees besloten dat ze hun traineeship na twee jaar wilden voortzetten. Het is jouw toekomst, dus jij bepaalt.

Soft skills van een Adviseur Ruimtelijke Ordening

Naast ervaring opdoen met de taken van een Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling, train je bij AbelTalent volop je soft skills, oftewel je zachte vaardigheden. Competenties als daadkracht en analytisch vermogen zijn namelijk enorm belangrijk als je een goede adviseur RO wilt worden. Samen met je collega’s die ook het traineeship volgen en de medewerkers bij onze opdrachtgevers met wie je samenwerkt, oefen je in dagelijkse situaties. Leren doe je immers het best in de praktijk.

Coaching voor jou

Wat we bij AbelTalent ook voor je doen, is je voortdurend coachen. Je bent namelijk niet de enige die nog twijfelt over zijn vervolgstappen vanaf hier. Tijdens het traineeship zoomen we samen in op je dromen, doelen en acties. Al met al is ons traineeship de perfecte opstap naar een vaste baan als Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling. Je kunt straks zeggen dat je relevante werkervaring hebt, je hebt een carrièreplan én je weet de weg in overheidsland.

Wij investeren in jou. Jij ook in jezelf?