Jouw ambitie wordt werkelijkheid

Met ons traineeship stomen we je in twee jaar tijd klaar als Adviseur Stedelijk Water

De inkt van je diploma is net droog en je popelt om lekker aan de slag te gaan als Adviseur Stedelijk Water. Dat is immers waar je voor geleerd hebt. Maar waarom krijg je dan de ene afwijzing na de andere, waarin recruiters en HR-managers je vertellen dat je te weinig ervaring hebt? Het is om gek van te worden!

Bij AbelTalent begrijpen we waar je tegenaan loopt. En helpen we je de ervaring op te doen waar menig werkgever om vraagt. Dit doen we door beginnend talent als jij een uitdagend traineeship aan te bieden. Dit traineeship duurt twee jaar en je maakt kennis met alle thema’s en vaardigheden waar je als Adviseur Stedelijk Water in thuis moet zijn. Hoe optimaliseren we de afvalwaterketen? Hoe beheren we het oppervlaktewater? Als toekomstig Adviseur Stedelijk Water leer je het allemaal.

Heldere en duurzame ambitie

Al tijdens je universitaire of hbo-studie in de richting van civiele techniek, hydrologie, watermanagement of duurzaamheidsmanagement had je een duidelijke ambitie: een gezonde aarde nalaten aan de volgende generatie. Op jouw balkon liever geen tegels maar planten en op menig familiefeestje praat je de aanwezigen richting de aanschaf van een regenton. Met jouw groene genen zit het dus wel goed. Nu alleen nog even die werkervaring opdoen.

Je taken als Adviseur Stedelijk Water

Als Adviseur Stedelijk Water denk je mee over de uitdagingen waar overheden voor staan. Je stelt systeemoverzichten Stedelijk Water op, ondersteunt bij processen om data op orde te krijgen en adviseert over optimalisaties in de afvalwaterketen. Hiervoor gebruik je informatiesystemen, hydrodynamische rekenmodellen, data science en vooral ook je gezond verstand. In gebieds- en projectteams bewaak je de belangen en breng je kansen in kaart op het gebied van stedelijk waterbeheer, riolering en klimaatadaptatie. Denk daarbij aan wateraspecten als de vervangingsopgave van de riolering, afkoppeling, watercompensatie, vergroening en ontharding en natuurvriendelijke inrichting.

Uitdagend en leerzaam traineeship

Dat klinkt als dé baan voor jou. Het wordt dan ook tijd dat je deze taken van een adviseur Stedelijk Water onder de knie krijgt! Eenmaal als trainee aan de gang stap je in de wereld van klimaatadaptatie, hydrologie en waterbeheer. Je doet kennis op van relevante wet- en regelgeving, zodat je de juiste bagage hebt om straks zowel op strategisch als tactisch level te werken. Vanaf je allereerste werkdag doe je nuttig werk. En je takenpakket wordt steeds verder uitgebreid.

Werken bij de overheid

Voorbeelden van opdrachtgevers waar je komt te werken zijn waterschappen, Rijkswaterstaat en overheden. Het traineeship van AbelTalent is een goede investering, omdat je vandaag leert wat je morgen gaat doen. Terwijl je de gemeente of het waterschap ondersteunt met het verhogen van de datakwaliteit, leer je onder andere over de gemeentelijke zorgplichten op het gebied van afvalwater, hemelwater en grondwater en over het beheer van het oppervlaktewater dat bij de gemeente in onderhoud is. Sommige trainees hebben na twee jaar nog geen genoeg van het traineeship, andere treden tegen die tijd in vaste dienst bij een van onze opdrachtgevers. Jij kiest. Jij beslist.

Zachte vaardigheden van een Adviseur Stedelijk Water

Naast ervaring opdoen met de werkzaamheden van een Adviseur Stedelijk Water, werk je bij AbelTalent actief aan de ontwikkeling van je soft skills. Zo zijn de competenties daadkracht en analytisch vermogen erg belangrijk als Adviseur Stedelijk Water. Omdat je straks steeds de vertaalslag moet maken tussen beleid, planvorming en uitvoering, leren we je ook flexibel en projectmatig werken. Samen met je collega’s die ook het traineeship volgen en de medewerkers bij onze opdrachtgevers met wie je samenwerkt, oefen je in dagelijkse situaties. Leren doe je immers het best in de praktijk.

Carrièrecoaching

Ook met carrièrecoaching zit het bij AbelTalent wel goed. Je bent namelijk niet de enige die nog twijfelt over zijn vervolgstappen. Tijdens het traineeship hebben we het samen over jouw dromen, doelstellingen en acties. Al met al is ons traineeship de ideale opstap naar een vaste baan als Adviseur Stedelijk Water. Nog even en je kunt in je sollicitatiebrief zetten dat je twee jaar relevante werkervaring hebt én de weg kent in de waterwereld en overheidsland.

Wij investeren in jou. Jij ook in jezelf?