Jouw ambitie wordt werkelijkheid

Met ons traineeship stomen we je in twee jaar tijd klaar als Omgevingsmanager

Je hbo- of wo-diploma in de richting van civiele techniek of bouw en infrastructuur is binnen. Nu kan het echte werk beginnen. Tenminste, dat vind jij. Helaas vinden de adviesbureaus en bouwbedrijven waar je solliciteert als Omgevingsmanager dat je nog te junior bent. Je hebt eerst even wat ervaring nodig, dan pas mag je eens komen praten…

Bij AbelTalent helpen we je aan die ervaring. In een uitdagend traineeship brengen we je de gewenste kennis en vaardigheden bij. We leren je bijvoorbeeld alles over de Omgevingswet en halen de sociale verbinder in jou naar boven. Dit doen we door je aan de slag te laten gaan met procesbegeleiding en stakeholdermanagement. Binnen twee jaar ben jij omgevingsmanager en begeleidt je bouwprojecten. Ja, je leest het goed.

Je taken als Omgevingsmanager

Wat jou zo leuk lijkt aan de functie van Omgevingsmanager, zijn de overkoepelende rol en het brede takenpakket. Om infrastructurele projecten correct te laten verlopen, ben jij namelijk onmisbaar. Van belangen behartigen en structuur aanbrengen tot de vaart erin houden en processen op elkaar aan laten sluiten; jij begeleidt het proces van begin tot eind. Je krijgt daarbij te maken met stakeholders met tegenstrijdige belangen, politieke gevoeligheden, complexe vergunningen en overlast. Maar hé, met jouw ontwikkelde luistervermogen en goede sociale vaardigheden kun jij dat. En wat geeft het uiteindelijk een kick als alles loopt en alle partijen tevreden zijn!

Procesbegeleiding en stakeholdermanagement

Nog even over die procesbegeleiding. Bij een bouwproject heb je niet alleen te maken met de uitvoerende partij – bijvoorbeeld Rijkswaterstaat – en mensen op de bouwplaats. Ook de omwonenden, gemeenten, ondernemers, belangengroepen, uitvoerende organisaties en hulpdiensten spelen een rol in het proces. Al die stakeholders op één lijn krijgen en ze laten samenwerken, dát is jouw doel. Als omgevingsmanager breng je alle belangen in kaart. Je probeert vervolgens creatieve oplossingen te vinden waar alle partijen zich in kunnen vinden. Het moge helder zijn: luisteren en netwerken zijn zo ongeveer jouw belangrijkste taken.

Traineeship in de praktijk

Tijd om hiermee te oefenen dus! Kom je bij ons in dienst, dan ga je direct aan de slag in het werkveld. Om over twee jaar te kunnen zeggen dat je ervaring hebt met het begeleiden van processen en het samenbrengen van partijen met uiteenlopende belangen, zet je bij AbelTalent je eerste stappen als Omgevingsmanager. Hierbij komen ook de Omgevingswet en andere relevante wet- en regelgeving voorbij. Dit alles doe je in de vorm van een interessant traineeship, waarbij je data op orde brengt bij onze opdrachtgevers. Vanaf dag één voeg je iets toe aan de maatschappij. Precies wat je altijd al hebt gewild.

Opstapje naar een vaste baan

Mogelijke klanten waar je komt te werken zijn adviesbureaus, commerciële bedrijven en bedrijven in de wereld van bouw en infra. Zie ons traineeship als een leerzame investering in je carrière, die op korte termijn meteen resultaat oplevert. Na twee jaar ga je óf in dienst bij een bouwbedrijf of adviesbureau óf je blijft wat langer bij onze opdrachtgevers werken. Het is jouw carrière, dus jij bepaalt.

Soft skills van een Omgevingsmanager

Naast ervaring opdoen met de taken van een Omgevingsmanager en het leren vertalen van de regels naar de praktijk bij specifieke klanten en projecten, doe je als trainee bij AbelTalent méér. In het traineeship besteden we volop aandacht aan het trainen van soft skills. Sociale vaardigheden en het vermogen te kunnen plannen en samenwerken zijn namelijk belangrijk als je een goede Omgevingsmanager wilt worden. Samen met collega-trainees en je collega’s bij de opdrachtgever oefen je in ‘echte’ praktijksituaties.

Coaching inbegrepen

Twijfel je nog of je na je studie gaat voor vrijwilligerswerk in Afrika of een grotemensenbaan met dito verantwoordelijkheden? Het AbelTalent traineeship is de perfecte tussenweg om uit te zoeken wat je precies wilt. Gedurende het traject helpen, trainen en coachen we je, zodat je straks zeker weet of je inderdaad Omgevingsmanager wilt worden. Terwijl we onze opdrachtgevers blij maken met kwalitatieve data, schetsen we samen een helder toekomstplaatje voor je.

Wij investeren in jou. Jij ook in jezelf?