Iris Flamand – Projectleider

“Door AbelTalent ben ik uit mijn comfortzone gestapt”

“In 2020 heb ik mijn diploma master Milieuwetenschappen afgerond. Ik heb een specialisatie Milieukwaliteit en Systeemanalyse. Daarnaast heb ik een thesis Landbeheer afgerond en een traineeship Sociaal Ondernemen gevolgd. Toch had ik toen ik na mijn studie ging solliciteren, nog geen werkervaring. Het was daardoor lastig om op zoek te gaan naar passende vacatures. Het voelde echt alsof ik ondanks alle ervaring van mijn studie, toch op nul moest beginnen.” Toen Iris vervolgens een vacature bij AbelTalent zag, bleek dit de beginstap van haar carrière te zijn “Na een paar uur per dag zoeken naar vacatures, kwam ik in gesprek met een recruiter van AbelTalent. Dat voelde meteen goed. Ik werd al snel uitgenodigd voor een kennismaking. Ik voelde me daardoor speciaal. Normaal gaan er weken over zo’n procedure heen, maar nu zat ik al snel bij AbelTalent aan tafel.”

Snelle stappen
Vanaf Iris haar begin bij AbelTalent heeft ze meteen snelle stappen in haar ontwikkeling kunnen zetten. “Ik begon als projectmedewerker waardoor ik vanaf de start met inhoudelijke projecten bezig was. Binnen drie maanden kreeg ik het aanbod om door te groeien naar projectleider. Dat kwam ook doordat ik uit mijn comfortzone stapte en alle kansen die ik kreeg, aangreep. Het voelde voor mij goed dat ik al zo snel zo serieus genomen werd als starter op de arbeidsmarkt. Maar vanaf dag één ben je bij AbelTalent een betrokken medewerker die verantwoordelijkheden krijgt. De organisatie is heel open, dat is ook fijn om stappen te durven zetten. Af en toe ga je op je snufferd maar dat mag ook. Niet over nadenken maar doen. Lekker in de praktijk testen wat wel en niet werkt!”

Dynamische organisatie
“Abeltalent is bijzonder omdat ze altijd op zoek zijn naar mensen”, zo vertelt Iris. “Voldoe je aan het CCSI-profiel (commercieel, communicatief, sociaalvaardig en initiatiefrijk), dan kun je meteen beginnen. Bij andere bedrijven moet je altijd competitief zijn. Veel organisaties beloven doorgroeimogelijkheden, maar in de praktijk gaan daar nog jaren overheen. Bij AbelTalent krijg je de kans je meteen op projecten te storten waardoor je al binnen enkele maanden veel hebt mogen doen en kunnen leren. Er is een pallet aan mogelijkheden binnen de fysieke leefomgeving en er wordt gekeken naar wat jij wilt. Dat maakt het een hele dynamische organisatie.
Enerzijds omdat je meteen aan de bak kant. Maar anderzijds omdat AbelTalent dus heel persoonlijk is. Er wordt altijd gekeken naar wat jij wílt. Waar wil jij je in ontwikkelen? Welk pad wil je bewandelen? Je wordt gewoon echt als volwaardige medewerker behandeld.”