Jonathan Chin – Werkstudent

Bij AbelTalent ben ik ontzettend gegroeid in mijn communicatieve en organisatorische skills

In december 2023 rondde Jonathan zijn master geologie (aardwetenschappen) af. Om de tijd tussen deze afgeronde studie en zijn vervolgopleiding te overbruggen met een tijdelijke baan koos bij ervoor om als Werkstudent bij AbelTalent aan de slag te gaan. In dit ervaringsverhaal vertelt hij hoe bij AbelTalent terecht gekomen is en wat hij geleerd heeft in zijn periode bij AbelTalent.

“Zoals de meeste aardwetenschappers houd ik er van om er op uit te gaan in de natuur en daar mooie wandelingen te maken of te mountainbiken. Omdat ik in september in Frankrijk de vervolgopleiding ‘petroleum geoscience’ ga volgen zocht ik een tijdelijke baan. Via LinkedIn ben ik door AbelTalent benaderd of ik in de fysieke leefomgeving wilde werken. Hoewel dit niet direct de richting was waarin ik mij wil specialiseren heb ik besloten het te doen omdat ik binnen de geologie niet echt tijdelijk werk kon vinden.”

Schrijven van vooronderzoeken
“Samen met vijf anderen collega’s die tegelijk met mij zijn gestart was onze eerste opdracht om vooronderzoeken te schrijven. Dit houdt in dat we aan de hand van rapporten en historisch kaartmateriaal bepalen of er aanwijzingen zijn voor mogelijke bodemverontreinigingen. Ik heb ontzettend veel geleerd over de wet en regelgeving en besef nu wat de impact van chemicaliën op onze grond is. Bij het graven voor de aanleg van leidingen is het bijvoorbeeld belangrijk te weten of er geen asbest, vluchtige stoffen of andere verontreinigingen in de grond zitten zodat de mensen die graven op lange termijn niet ziek worden. Daarnaast weet ik nu bijvoorbeeld ook dat je wanneer je een huis koopt het verstandig is om de grond te laten controleren op bodemverontreinigingen omdat bij het voorkomen hiervan de eigenaar verantwoordelijk is voor het opruimen hiervan (wat veel geld kost). Wat ik vooral van dit project heb geleerd is om geprotocolleerd te werken, wat voor een dromer als ik ben soms een hele uitdaging is.”

Anonimiseren van documenten
“Naast het schrijven van vooronderzoeken anonimiseer ik ook documenten voor een omgevingsdienst zodat deze openbaar kunnen worden gemaakt zonder dat er persoonsgegevens in voorkomen. Tussen alle vergunningen zaten ook aardig wat interessante onderzoeken en rapporten. Zo moest ik op een gegeven moment een onderzoek naar onontplofte explosieven uit de tweede wereldoorlog anonimiseren. Ik wist nog niet zo veel over hoe de oorlog hier precies is verlopen en door dit werk heb ik hier nu een veel beter beeld bij.”

Communicatieve en organisatorische skills
“Ook ben ik betrokken geweest bij het opzetten van een nieuw project om schadeclaims af te handelen. Dit was letterlijk vanaf nul een project opzetten. Dit was heel uitdagend omdat ik geen business of legal achtergrond heb. Juist daardoor ben ik enorm uitgedaagd en ben ik qua communicatie en organiseren ontzettend gegroeid. Dat vind ik het mooie aan het werk bij AbelTalent.

Er is veel ruimte en vrijheid om te groeien en het elke dag net een beetje beter te doen

Volgende stap
“Ik heb uiteindelijk vijf maanden lang vier dagen per week bij AbelTalent gewerkt en heb het als een goede invulling van mijn tussenperiode ervaren. Ook als je in een rustige periode van je studie zit en daarnaast twee of drie dagen in de week wilt werken is het echt een aanrader. In september ga ik petroleum geoscience studeren in Parijs om mijn droom waar te maken: als exploratie geoloog mooie geologie zien.

Tijdens mijn periode bij AbelTalent ben ik ontzettend gegroeid in mijn communicatieve en organisatorische skills en heb ik geleerd om gestructureerd te werken. Skills die mij in de toekomst zeker van pas zullen komen!”

Wij kijken net als Jonathan positief terug op zijn ontwikkeling en bijdrage en wensen hem namens het hele team veel succes met zijn opleiding in Frankrijk!