Maarten Steenhuis – Projectleider AbelTalent

“Bij AbelTalent ben je nooit een nummertje”

“Ik had een bachelor Milieu- en Natuurwetenschappen en een Master Sustainable Development afgerond. Toen ik op zoek ging naar een baan, kwam net corona om de hoek kijken. Daardoor ging alles op slot en werden er geen vacatures meer aangeboden. Zo heb ik een tijd gezocht en niks kunnen vinden. Tot mijn moeder aan kwam zetten met een vacature die ze gevonden had op internet, dat was de functie voor een traineeship bij AbelTalent. Ik herkende hierin precies mijn probleem; ik werd overal afgewezen op gebrek werkervaring. Het is de bekende cirkel waar je niet doorheen kunt breken. Bij AbelTalent kreeg ik juist de kans om dat wél te doen.”

Soft Skills
Zodoende is Maarten bij AbelTalent aan de slag gegaan. “In korte tijd heb ik op diverse projecten gewerkt. Daardoor leer je veel verschillende vaardigheden en doe je ook veel kennis op. Bijvoorbeeld hoe een vooronderzoek geschreven wordt, wat de juiste procedure is. Maar ook juridische maatstaven zoals wet- en regelgeving rondom bodem en milieubescherming.”

Na zijn proeftijd, stroomde Maarten al snel door naar de functie van projectleider: “Ik ben in gesprek geweest met mijn coach bij AbelTalent. Zij stelde mij de vraag wat mijn persoonlijke doelen en hoe ik het verloop van mijn carrière verder zag. Toen ben ik enthousiast geworden over de functie van projectleider. Het is een leuke functie waarbij je veel skills opdoet die sector overstijgend zijn. Daar heb je enorm veel aan in je carrière en dat heeft voor mij grote waarde; dat je plezier hebt in je werk, maar ook wordt uitgedaagd en véél kunt leren.”
Behalve kennis op inhoudelijk gebied, leert Maarten ook veel soft skills. “AbelTalent geeft je wel de kans om veel te leren. Ook zaken die je op lange termijn meer waard zullen zijn. Zoals een training communicatie en feedback, een timemanagementtraining en een salestraining.”

Persoonlijk
Een van de voordelen van werken bij Abeltalent, is volgens Maarten dat er altijd gekeken wordt naar wie je bent als persoon: “Wat AbelTalent bijzonder maakt is, het persoonlijke aspect van de organisatie. Je bent nooit zomaar een nummertje. Abeltalent zorgt ervoor dat jouw proces intern en voor een eventuele doorstroom naar een klant, echt op jou gericht is. Je doet veel inhoudelijke werkervaring op, op de interne projecten, maar men leert jou ook echt kennen. Daarnaast is het fijn dat je projecten doet voor klanten waar je uiteindelijk ook gedetacheerd kunt worden. Zo is men al bekend met jouw werk of de vaardigheden die je bezit en sta je echt sterk in de markt. “

Wil je ook werken bij een bedrijf waar je jezelf zo kunt ontwikkelen als Maarten? Kom werken bij AbelTalent. Bekijk onze openstaande vacatures.