Niels Kooistra – Projectleider AbelTalent

“Nee heb je, ja kun je bij AbelTalent altijd krijgen!”

In 2021 is Niels bij AbelTalent gestart. Na het afronden van zijn studies: “Van origine ben ik Aardrijkskundeleraar. Ik heb een lerarenopleiding afgerond en heb veel voor de klas gestaan. Daarna wilde ik me toch verder gaan ontwikkelen en ben door gaan studeren in Utrecht waar ik een master International Development studies heb afgerond in 2021.”Een maand na het afronden van zijn studie, ontving hij een bericht via LinkedIn van een medewerker van AbelTalent: “Hierdoor ben ik in gesprek geraakt om de mogelijkheden te verkennen voor mij binnen de organisatie. Een superleuk gesprek, ik merkte meteen een klik. Tijdens het gesprek werd ook voor haar duidelijk dat ik al verder was in mijn werkervaring en toe was aan de volgende stap in mijn carrière. En zo werd mij uiteindelijk de functie van projectleider aangeboden. Daarin zit voor mij precies het stuk leiderschap en management waarnaar ik op zoek was.”

Kansen pakken

“Ik heb al onwijs veel geleerd in korte tijd;  hoe de fysieke leefomgeving in elkaar zit, ik heb systemen leren kennen. Ik heb een stuk extra verantwoordelijkheid gekregen en heb daardoor ook meer over bedrijfsvoering kunnen leren. Ik denk dat er weinig juniorfuncties zijn waarbij je meteen al op zo’n hoog niveau kan en mág meedraaien. Dat is echt het voordeel van werken bij AbelTalent: er wordt heel persoonlijk gekeken waar jouw ambitie ligt en zo met je meegedacht over vervolgstappen.
Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heeft Niels  al veel kunnen leren. “Dat komt mede omdat ik zo op mijn plek zit. Ik voel me heel goed bij AbelTalent en in het team. Daardoor heb ik geleerd kansen te pakken als die zich voordoen. Zo kun je in korte tijd heel veel dingen leren en doen. En als je die kans pakt, krijg je vanzelf nog meer aangereikt.”

Win-win

Waarin AbelTalent zich onderscheid van andere bedrijven, daar kan Niels duidelijk in zijn: “Het is heel aantrekkelijk dat een bedrijf iemand aanneemt zonder ervaring. Dat ze je de kans geven om die ervaring te versnellen. Dat is voor veel starters interessant. Daarnaast onderscheidt AbelTalent zich voor hun klanten doordat ze snel, flexibel en goed, grote hoeveelheden data op orde kunnen brengen. Combineer dat met het opleiden van trainees door inzet op die projecten en je hebt de perfecte win-win situatie. “

Voor toekomstige trainees heeft Niels nog een tip: “Als jij voelt dat je meer uitdaging wilt, geef dat altijd aan. Nee heb je, ja kun je bij AbelTalent altijd krijgen!”