Thijs Kalmeijer – Trainee

De ideale omgeving om mezelf verder te ontwikkelen in de fysieke leefomgeving

Van jongs af aan heb ik een diepe interesse in de interactie tussen mens en natuur. De invloed die de mens uitoefent op de directe leefomgeving en hoe dit een effect heeft op de algehele gezondheid en duurzaamheid van de samenleving, heeft altijd mijn passie en interesse gehad. Deze passie heeft mij uiteindelijk geleid naar een carrière in bodemonderzoek.

De keuze voor de bacheloropleiding Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht was dan ook een logische stap. Tijdens deze studie kwam Thijs zijn fascinatie voor natuurwetenschappen duidelijk naar voren.

“Hoewel ik vroeg in mijn academische traject besefte dat een loopbaan in de wetenschap niet mijn eindbestemming was, vormde de interesse in leefomgeving en natuurwetenschappen de fundamenten voor het begin van mijn professionele reis.”

Na verschillende werkzaamheden te hebben verricht die niet aansloten op mijn studie, merkte ik dat mijn oorspronkelijke passie op de achtergrond raakte. Het was tijd voor verandering. Een vriend van zijn studie, die wist van AbelTalent via onze studievereniging, heeft Thijs geholpen om met AbelTalent in contact te komen. Bij AbelTalent kreeg Thijs de kans om opnieuw betrokken te zijn bij de fysieke leefomgeving, maar dit keer op een impactvol niveau.

AbelTalent is voor mij de ideale omgeving om mezelf verder te ontwikkelen in de fysieke leefomgeving

“Te midden van een jong en gedreven team vond ik de ideale omgeving om mezelf verder te ontwikkelen. Mijn assertieve, flexibele, en hardwerkende houding opende de deur naar diverse mogelijkheden om mijn horizon te verbreden en te verdiepen in verschillende aspecten van werk binnen AbelTalent. Zo werk ik mee aan vooronderzoeken voor TAUW. Hierbij verzorgen wij advies voor werkzaamheden in potentieel verontreinigde grond. Samen met collega’s bij TAUW en Stedin staan wij aan de achterkant van het proces bij het leggen van kabels en leidingen door heel Nederland.”

Over Thijs

Mijn doel is mijn kennis te verdiepen in de fysieke leefomgeving en mijn sterke punten optimaal te benutten, zodat ik een boeiende en betekenisvolle externe opdracht kan invullen. Mijn ambities en krachten liggen vooral in functies met een verbindende rol, waarbij ik oplossingsgericht en creatief te werk kan gaan met vraagstukken in de fysieke leefomgeving. Het streven naar een duurzamere wereld en het kunnen genieten van de flora en fauna om me heen vormen de drijvende kracht achter deze ambities.

Wil je ook werken bij een bedrijf waar je jezelf kunt ontwikkelen zoals Thijs? Kom werken bij AbelTalent. Bekijk onze traineeship.

Thijs Kalmeijer