5 Redenen waarom AbelTalent geen detacheringsbureau is

In het domein van de fysieke leefomgeving zijn op dit moment veel vacatures bij overheidsinstellingen, nutsbedrijven en advies- en ingenieursbureau. Hierdoor is de laatste jaren het aantal werving & selectie bureau en detacheerders flink gegroeid. AbelTalent begeeft zich ook in dit domein, maar weet zich op een unieke wijze op 5 duidelijke punten te onderscheiden van andere werving & selectiebureaus en detacheerders.

In dit blogartikel benoemen we vijf redenen waarom AbelTalent geen detacheringsbureau is.

1. Opleiden van onervaren talent

Het bedrijfsmodel van AbelTalent is uniek. AbelTalent selecteert onervaren talent, meestal afstudeerders van universiteiten en hogescholen om in huis op te leiden en op die manier AbelTalenten startklaar te maken voor vacatures die er zijn bij onze opdrachtgevers in de fysieke leefomgeving. Vanuit onze Abel Academy bieden wij vakgerichte trainingen en trainingen gericht op professionele vaardigheden aan. Daarnaast is er coaching en begeleiding om het talent van onze medewerkers te laten groeien.

2. Projecten in huis

AbelTalent onderscheidt zich door het aanbieden van interne projectmatige werkzaamheden. In plaats van alleen externe opdrachten te vervullen, bieden we een breed scala aan uitdagende projecten bij opdrachtgevers die we vanuit ons eigen kantoor uitvoeren. Hierdoor krijgen medewerkers de mogelijkheid om specifieke ervaring op te doen, terwijl ze profiteren van de ondersteuning en expertise van onze projectleiders. Dit zorgt voor een stimulerende en leerzame werkomgeving waardoor onze medewerkers zich snel en goed ontwikkelen.

Bodemtraining

Wij leiden onervaren talent op en maken ze startklaar voor de fysieke leefomgeving. Dit doen wij in combinatie met in huis projecten waardoor we in een korte tijd hele relevante ervaring bieden. Op deze manier versnellen wij ervaring.
Luuk Stel, Teamcoach

3. Geen eenmalige opdrachten

Anders dan veel detacheringsbureaus, richt AbelTalent zich niet alleen op eenmalige opdrachten. We bouwen liever langdurige relaties op met zowel onze AbelTalenten als onze opdrachtgevers. Zit iemand op een opdracht en is die persoon qua ontwikkeling toe aan een volgende opdracht dan gaan we op zoek naar een beter passende opdracht. Dit kan zijn bij dezelfde opdrachtgever of bij een andere opdrachtgever in ons netwerk. Uiteraard vullen wij het ontstane gat bij de opdrachtgever ook op met een nieuw AbelTalent. En zo creëren we een waardemodel waarin iedereen groeit en zichzelf blijft door ontwikkelen.

4. Korte termijn vs Lange termijn

AbelTalent is gericht op het creëren van lange termijn verbindingen voor zowel medewerkers als opdrachtgevers. Door te focussen op de lange termijn kan AbelTalent investeren in de ontwikkeling van medewerkers en het opbouwen van sterke relaties met opdrachtgevers. Op deze manier creëren we een win-winsituatie waarin alle partijen waar we mee samenwerken in onze community kunnen groeien en succesvol kunnen zijn.

5. Geen poppetje maar een oplossing

Nog een groot verschil met detacheringsbureaus is dat AbelTalent niet alleen in huis opgeleide professionals bemiddelt. Wij leveren capaciteit. Een opdrachtgever met een capaciteitsvraagstuk bieden wij vanuit AbelTalent 2 soorten oplossingen voor een project. We kunnen capaciteit leveren in de vorm van een direct inzetbare medewerker. Of we leveren capaciteit door er een intern project van te maken dat we volledig in huis kunnen uitvoeren aangestuurd door AbelTalent projectleiders. Beide vormen kunnen om verschillende redenen interessant zijn.

“Als opdrachtgevers ons nog onvoldoende kennen worden wij nog wel eens gezien als een detacheringsbureau. Dat misverstand willen wij uit de weg ruimen. Zelf positioneren we ons liever als Project Sourcing bureau. Wij leveren geen poppetje, maar capaciteit. Door werkzaamheden op een slimme manier te standaardiseren en op basis van protocollen met beslisregels te werken kunnen we veel projecten ook prima in huis uitvoeren zonder in te boeten op efficiëntie en kwaliteit. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. Voor opdrachtgevers is het een interessant alternatief op traditionele oplossingen en we bieden onze AbelTalenten specifieke werkervaring.” Ralph Vis, oprichter van AbelTalent

Toegevoegde waarde van AbelTalent in de fysieke leefomgeving

AbelTalent onderscheidt zich van traditionele detacherders door onze focus op het opleiden van onervaren talent in combinatie met de interne projecten die we vanuit huis kunnen aanbieden voor capaciteitsvraagstukken. Bovendien hanteren we een langetermijnvisie vanuit onze AbelTalenten waarin we investeren in hun groei en ontwikkeling. Door deze unieke aanpak creëert AbelTalent een omgeving waarin we duurzame win-win relaties creëren voor ons gehele netwerk.