Jouw ambitie wordt werkelijkheid

Met ons traineeship stomen we je in twee jaar tijd klaar als Adviseur Bodem

Je hebt je diploma binnen, kan niet wachten om de wereld te verbeteren en vindt dat die vacature van bodemadviseur je op het lijf geschreven is. Toch heb je net de zoveelste afwijzing in je inbox gevonden. Ze willen dat je eerst relevante ervaring opdoet. Balen!
Bij AbelTalent snappen we je frustratie. En helpen we je aan die gevraagde ervaring. Door ons traineeship te doorlopen, ben je in twee jaar tijd geknipt voor de baan. We leren je de vaardigheden die je nodig hebt als (junior) Adviseur Bodem en laten je snuffelen aan tal van relevante thema’s. Asset management? Bodeminformatiesystemen? Nog even en je weet precies hoe het werkt allemaal.

Duurzaamheidsambitie

Als voormalig wo-/hbo-student in de richting van milieukunde, aardrijkskunde, civiele techniek of weg- en waterbouw ben je al jaren bezig met infrastructuur en een fijne, leefbare omgeving voor iedereen. Jij bent zo iemand die duurzaamheid in- en uitademt en het belangrijk vindt onze aarde niet uit te putten. Qua groene ambitie kunnen ze bij de overheid, advies- of ingenieursbureaus of consultancybedrijven dus geen betere kandidaat vinden dan jij. Nu moet je alleen met je praktijkkennis en vaardigheden het verschil nog weten te maken.

Je taken als Adviseur Bodem
In de vacatures die je voorbij ziet komen, staat dat je ervaring moet hebben met infrastructurele vraagstukken, omgevingsvergunningen en het liefst ook nog met BIS ((bodeminformatiesystemen) en GIS (geografische informatiesystemen). Dit om de klantvraag goed te kunnen inventariseren, de aanpak te bepalen en offertes op te stellen. Andere taken van een bodemadviseur zijn het opzetten en uitvoeren van milieukundig onderzoek, het voorbereiden van bodemsanering en het uitwerken van veldwerkgegevens en laboratoriumanalyses. Je voert bodemonderzoek uit, begeleidt saneringen, herontwikkelt verontreinigde locaties en voormalige stortplaatsen en benuttigt ondergrond voor energie, klimaat en andere maatschappelijke opgaven.

Groeien in ons traineeship

Dat klinkt als een uitdagende baan. Het is dan ook de hoogste tijd om in de praktijk aan de slag te gaan! Eenmaal bij ons in dienst als trainee, dompelen we je onder in de wereld van bodemsanering, bodeminformatiesystemen en relevante wet- en regelgeving. Je doet kennis op van de Wet Bodembescherming en Besluit Bodemkwaliteit, om maar eens wat belangrijks te noemen. We behandelen de ins en outs van asset management, leren je alles over kabels en leidingen en doorlopen het thema duurzaamheid van a tot z. Vanaf dag één voeg je iets toe aan de maatschappij en zet je je in voor een betere en duurzame wereld. Als dat niet goed voelt.

Opstapje naar een vaste baan?

Mogelijke opdrachtgevers waar je komt te werken zijn overheden als gemeenten, omgevingsdiensten en provincies en daarnaast de grote en middelgrote advies- en ingenieursbureaus en nutsbedrijven. Ons traineeship is een leerzame investering in je toekomst, en dan eentje die snel resultaat oplevert. Door data op orde te brengen en te focussen op datakwaliteit, kom je al doende met allerlei onderwerpen in aanraking. Sommige trainees die je voorgingen, traden na een tijd in dienst bij een van onze klanten. Andere trainees besloten hun traineeship van twee jaar voort te zetten omdat dit goed beviel. De keus is aan jou.

Soft skills van een bodemadviseur

Naast ervaring opdoen met de taken van een Adviseur Bodem, werk je als trainee bij AbelTalent ook aan je soft skills, oftewel je zachte vaardigheden. Competenties als creativiteit, klantgerichtheid en samenwerken zijn namelijk ook belangrijk als je een goede bodemadviseur wilt worden. Samen met collega-trainees en medewerkers bij onze opdrachtgevers oefen je in echte situaties.

Toekomstkeuzes maken dankzij coaching

Wat we ook voor je doen, is je coachen. Je zou namelijk de eerste niet zijn die nog twijfelt over de vervolgstappen richting de rest van je carrière. Gedurende het traineeship helpen we je je toekomst helder te krijgen. Samengevat is ons traineeship de ideale opstap richting een toekomst als Adviseur Bodem. Je doet alle gevraagde ervaring op, leert over jezelf en je doelen én leert samenwerken met relevante partijen in de branche.

Wij investeren in jou. Jij ook in jezelf?