Sam Rijlaarsdam – Trainee

“Dankzij AbelTalent heb ik mijn roeping gevonden”

Sam is een schoolvoorbeeld van het traject wat je bij AbelTalent doorloopt. Hij was enkele maanden intern in dienst op projecten en stroomde toen door naar een externe opdracht van een jaar. Toen deze afliep kwam hij korte tijd terug bij Abel om vervolgens door te stromen naar een andere opdrachtgever. Daar zijn ze zo blij met hem, dat hij na een periode van een jaar wordt overgenomen en in vaste dienst treedt. Sam vertelt over het verloop van zijn carrière binnen AbelTalent:

“Ik ben bij AbelTalent terecht gekomen via een bekende die daar op dat moment werkte. Ik heb een studie Archeologie afgerond en wat werkervaring, maar ik was op zoek naar iets anders. Na een kennismaking heb ik toen een bodemtraining gevolgd. Daardoor ben ik geïntroduceerd in de wereld van bodem, veiligheid en milieu. Na het afronden van een opleidingstraject ging ik aan de slag op verschillende projecten. Hier heb ik veel basiskennis op kunnen doen van het bodemwerkveld; hoe zitten rapporten in elkaar, waar moet je op letten? Hoe verhoudt het zich tot elkaar, met welke wet- en regelgeving moet je rekening houden? Daarnaast leerde ik veel over werken op projectbasis, werken met deadlines, werken binnen een bedrijf met projectleiders en werken binnen een professionele werkomgeving. Ook heb ik in de jaren bij AbelTalent enkele trainingen gevolgd, zoals commerciële trainingen en communicatie en feedback. Maar ook trainingen waarmee ik mijn eigen vaardigheden kon verbreden, zoals het beter communiceren met collega’s en met klanten.”

Externe opdracht

Na zijn traineeship bij AbelTalent, werd Sam tweemaal geplaatst op externe opdracht. Ook hier kon hij meer leren over het werkveld maar ook werken aan zijn professionele ontwikkeling.
“Op mijn eerste opdracht heb ik kennis opgedaan in voor- en bodemonderzoek voor kabels en leidingen. Maar ook hele andere zaken zoals communicatie met de klant, commerciële belangen, werken met veldwerkers, controleren van je eigen werk en het staan voor je product. Dat zijn belangrijke dingen die je meekrijgt. Je leert veel over je eigen verantwoordelijkheden.”
Na het aflopen van deze opdracht, ging Sam aan de slag bij Arcadis. Daar doet hij naar eigen zeggen echt van alles: “Denk aan bodemonderzoeken, aardgaslocaties onderzoeken, het opleiden van mensen. Ik heb hier echt mijn roeping gevonden, ik zit enorm op mijn plek!”.

Altijd gesteund door AbelTalent

Na een leerzame periode neemt Sam afscheid van AbelTalent. Bij Arcadis zijn ze zo blij met het werk dat hij verzet, dat ze hem graag in dienst willen nemen. Sam kijkt met plezier terug op zijn tijd bij AbelTalent. “Het is echt het meest gezelligste bedrijf. Het is een jong, dynamisch en divers team. Je werkt met mensen in dezelfde levensfase en onderneemt ook veel met hun. Je gaat samen lunchen, een wandelingetje maken, borrelen. Verder is AbelTalent ook een hele stabiele organisatie. Ze hebben hun zaakjes goed voor elkaar en dat was voor mij altijd een geruststelling. Ik heb me altijd door AbelTalent gesteund gevoelt in mijn werkzaamheden en mijn zoektocht naar een externe opdracht. Er wordt vooraf goed met je gecommuniceerd welke opdrachten er zijn en welke klanten met jou in gesprek willen. En ze hebben echt gekeken naar welke vacature bij míj en mijn wensen past. Zo kwam ik uiteindelijk bij Arcadis terecht op een veelzijdige functie waar ik écht naar op zoek was. Uiteindelijk zit ik nu in de eindefase, waarbij ik word overgenomen. Dan ga je echt in dienst bij externe partij waar je op opdracht zat, omdat je een toegevoegde waarde bent. Nu is het dankzij AbelTalent tijd voor de volgende stap!”