Celine Broers – Projectleider

“AbelTalent is echt een springplank!”

Celine Broers is in 2021 aan het werk gegaan bij AbelTalent. In korte tijd heeft zij al veel kunnen doen en leren. “Met mijn bachelor Aardwetenschappen en master Earth, Structure and Dynamics ging ik in 2020 op zoek naar een passende baan. De coronacrisis begon toen net en iedereen zette zijn vacatures on hold. Ik heb toen ongeveer een jaar lang geprobeerd te solliciteren maar tevergeefs. Tot ik via LinkedIn werd benaderd door een medewerker van AbelTalent. Zij vertelde over een traineeship bij AbelTalent en vroeg of ik geïnteresseerd was om eens kennis te maken. Zo is het balletje gaan rollen.”

Wat volgde was een vakinhoudelijke training van een dag door een specialist uit het werkveld. ”Dat was erg leuk. Het gaf voor mij aan dat, ondanks dat mijn studierichting niet specifiek hierop geënt was, ik het toch enorm interessant vond. Na deze introductie ben ik aan de slag gegaan. Ik heb toen drie maanden gewerkt op allerlei verschillende projecten voor hele diverse klanten. Uiteindelijk ben ik doorgestroomd naar de functie van projectleider. Tuurlijk heb ik hierop ja gezegd. Als projectleider ga je zoveel verschillende dingen erbij doen. Dan ben je opeens verantwoordelijkheid voor het binnenhalen van projecten, het maken van een goede planning en het begeleiden van mensen. Je ziet echt de commerciële kant van de projecten.”

Celine kreeg tijdens haar traineeship dus al de kans om zich te ontwikkelen als projectleider. Een functie met behoorlijk wat extra taken en verantwoordelijkheden. Daardoor heeft ze veel kunnen leren: ”Wat ik in korte tijd hebt geleerd is sowieso de specifieke kennis van het werkveld. Daarnaast heb ik de kans gekregen om commerciële vaardigheden op te doen. Dat is het leuke van werken bij AbelTalent; dat je meerdere richtingen op kunt. Op het gebied van projecten maar ook als je uiteindelijk na je traineeship gedetacheerd wilt worden. Er zijn commerciële bedrijven, overheden en gemeenten. Het is allemaal heel divers.”

Voor mensen die nog zoekende zijn, heeft Celine nog een advies: “Kom werken bij AbelTalent als je nog niet weet wat je wilt; als je wilt ontdekken welke mogelijkheden er zijn binnen de fysieke leefomgeving. AbelTalent is echt een springplank!”