Ellen Manders – Trainee HAL24K

“Dankzij AbelTalent zit ik precies op de plek die ik wilde!”

In maart van 2022 begon Ellen Manders als projectmedewerker bij AbelTalent. Vlak daarvoor had zij haar master Bio-Inspired Innovation afgerond en was ze op zoek naar een passende uitdaging. Dataverwerking en advisering was een grote interesse voor haar waarin zij zich verder wilde verdiepen. Een uitdaging die zij tijdens haar traineeship goed verder kon ontdekken.

Interne projecten

Ellen werkte uiteindelijk een periode van enkele weken op de interne projecten waar zij ervaring opdeed met het werken binnen de fysieke leefomgeving. Hier deed zij voornamelijk invoerwerkzaamheden voor onder andere de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU), gemeente Purmerend en Delft en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.

Door mee te gaan op een klantbezoek, kwam Ellen in aanraking met het bedrijf HAL24K Agri. En zo is de bal voor haar gaan rollen. Sinds juli is zij zodoende gestart aan een traineeship. “HAL24K Agri is een data science bedrijf gefocust op landbouwgerichte oplossingen gebruikmakend van kunstmatige intelligentie. Agri werkt samen met het bedrijf Royal Eijkelkamp in diverse projecten. Royal Eijkelkamp levert water- en bodem gestuurde oplossingen. Agri levert dus voornamelijk het data-deel binnen deze samenwerking.”

Verwerken van informatie

Bij HAL24K Agri houdt Ellen zich bezig met het verzamelen en verwerken van informatie. “Voor nu betekent dat veel bespreken met andere mensen en informatie verzamelen, ordenen en vertalen naar bruikbare acties (procesbegeleiding). Daarnaast zijn we bezig met een stuk data science. Het streven is om dit richting het einde van het jaar in te richten als we alle bruikbare data hebben verzameld. Hiervoor ben ik ook Python aan het leren.”

De maanden op de interne projecten bij Abel hebben Ellen goed voorbereid op haar externe opdracht. “Vanuit AbelTalent was er vooral aandacht voor ontwikkeling op het gebied van projectmatig en doelgericht werken. Dat je leert te overzien wat binnen een project nog moet gebeuren om een bepaalde stap of einde te behalen. Daarnaast heb ik trainingen gevolgd voor Commercie, Communicatie en feedback, en Timemanagement.”

In de resterende tijd van haar traineeship hoopt Ellen verder te kunnen gaan met data science en bioinformatica. Vooralsnog zit ze heel goed op haar plek en is de traineeship bij HAL24K voor haar een perfecte match: “Dankzij AbelTalent zit ik precies op de plek die ik wilde!”